Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 260 g di farina bianca
- 20 g di olio di oliva
- ¼ di cubetto di lievito fresco (10 g)
- ½ cucchiaino di sale
- 135 g di acqua
Stampi
- farina bianca per spianare
- 130 g di cipolle, dipende dalla grandezza, a metà o in quarti
- 180 g di panna acida
- 150 g di pancetta, a fette, a strisce (5 mm)
- 2 pizzichi di fior di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5365.5 kJ / 1281.7 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 87.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta con ragù di funghi
45min
Pizza Margherita
2h 10min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Pizza frescolina
1 godz. 40 min
Biscotti alle noci
1h 15min
Zuppa alla zucca con zenzero, latte di cocco e ceci tostati (12 porzioni)
40min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Tartare di carne
30min
Torta di pane
1h 20min