Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

4.5 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di patate tagliate a fettine sottili (2-3 mm)
    1200 g
  • di panna
    400 - 500 g
  • di sale a piacere
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato a piacere
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di formaggio Gruviera (opcjonalnie) grattugiato
    25 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 409 kcal / 1710 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...