Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni
Składniki
-
1 spicchio di aglio
-
1200 g di patate tagliate a fettine sottili (2-3 mm)
-
400 - 500 g di panna
-
1 cucchiaino di sale a piacere
-
1 pizzico di pepe macinato a piacere
-
1 pizzico di noce moscata in polvere
-
25 g di formaggio Gruviera (opcjonalnie) grattugiato
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 min
Scones
30 min
Pisco Sour
10 min
Cake al limone sofficissimo
1 godz. 30 min
Crêpe
1 godz. 15 min
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Hamburger alla messicana
4 godz. 25 min
Hamburger thailandese
30 min
Pizza turca - Lahmacun
1 godz. 10 min
Mississippi Cake chiara
1 godz. 15 min
Soupe de chalet
40 min
Lasagne
2 godz.