Urządzenia i Akcesoria
Gratin dauphinois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni
Składniki
-
1 spicchio di aglio
-
1200 g di patate tagliate a fettine sottili (2-3 mm)
-
400 - 500 g di panna
-
1 cucchiaino di sale a piacere
-
1 pizzico di pepe macinato a piacere
-
1 pizzico di noce moscata in polvere
-
25 g di formaggio Gruviera (opcjonalnie) grattugiato
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
7 g
Kalorie
1710 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)
50 min
Panini con insalata di uova
15 min
Crêpe
1 godz. 15 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Salsa al curry
5 min
Pizza turca - Lahmacun
1 godz. 10 min
Vulcano al cioccolato e ciliegie
Brak ocen
Succo disintossicante
Brak ocen
Brownies
1 godz.
Quark alle erbe aromatiche
10 min
Magdalenas
1 godz.
Lasagne
2 godz.