Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
- 50 g de farine
- 40 g de beurre
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 1 - 2 pincée(s) de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45min
Gratin dauphinois
50min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Purée de patates douces
1h
Purée de pommes de terre
45min
Cuisson du riz
25min
Compote de pommes
20min
Lasagnes
2h
Sauce béchamel
15min
Purée Parmentier nature
55min
Haricots verts à l'ail et au gingembre
20min
Blancs en neige
5min