Gratin de chou-fleur

Gratin de chou-fleur

4.8 173 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 200 g de gruyère coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1 chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
  • 50 g de farine
  • 40 g de beurre
  • 500 g de lait
  • ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre blanc moulu
  • 1 - 2 pincée(s) de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1273 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...