Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
- 50 g de farine
- 40 g de beurre
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 1 - 2 pincée(s) de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Cuisson du riz
25 min
Purée de pommes de terre
45 dk
Lasagnes
2h
Gratin dauphinois
50 dk
Asperges accompagnées de pommes de terre
50 dk
Velouté de légumes
45 dk
Asperges et hollandaise au yogourt
30 Min
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40 dk
Purée Parmentier nature
55 dk
Blancs en neige
5 menit
Haricots verts aux tomates et au persil
55 dk