Urządzenia i Akcesoria
Gratin de chou-fleur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
200 g de gruyère coupé en morceaux
-
500 g d'eau
-
1 chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
-
50 g de farine
-
40 g de beurre
-
500 g de lait
-
½ c. à café de sel
-
2 pincées de poivre blanc moulu
-
1 - 2 pincée(s) de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
1273 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Choux de Bruxelles, lard et amandes
40 min
Sauce béchamel
15 min
Blancs en neige
5 min
Purée de pommes de terre
45 min
Gratin dauphinois
50 min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Compote de pommes
20 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 min
Purée Parmentier nature
55 min
Purée de patates douces
1 godz.
Lasagnes
2 godz.
Velouté de légumes
45 min