Urządzenia i Akcesoria
Gratin de chou-fleur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
200 g de gruyère coupé en morceaux
-
500 g d'eau
-
1 chou-fleur (env. 1000 g), en petits bouquets
-
50 g de farine
-
40 g de beurre
-
500 g de lait
-
½ c. à café de sel
-
2 pincées de poivre blanc moulu
-
1 - 2 pincée(s) de noix de muscade, fraîchement moulue (facultatif)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
1273 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée Parmentier nature
55 min
Sauce béchamel
15 min
Blancs en neige
5 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Compote de pommes
20 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55 min
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 min
Gratin dauphinois
50 min
Purée de pommes de terre
45 min
Lasagnes
2 godz.
Purée de patates douces
1 godz.
Velouté de légumes
45 min