Urządzenia i Akcesoria
Purée de pomme de terre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
1000 g de pommes de terre à cuire épluchées, en rondelles (0,5 cm)
-
1 c. à café de sel
-
350 - 400 g de lait
-
30 g de beurre en morceaux
-
1 - 2 pincées de noix de muscade moulue (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
1245 kJ /
297 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ma cuisine au quotidien
133 Przepisy
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Sauce béchamel
15 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Compote de pommes
20 min
Soupe onctueuse végétarienne
45 min
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Mayonnaise
5 min
Pâte brisée
5 min
Sauce béchamel
15 min
Compote de pommes
20 min
Purée de pommes de terre
45 min
Velouté de légumes
45 min