Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot Cake
- 7 oz carrots, in pieces (1 in.)
- 4 ½ oz all-purpose flour
- 2 ½ oz sugar
- 2 ½ oz dark brown sugar
- 4 oz applesauce, unsweetened
- 2 large eggs
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground nutmeg
- 1 tsp vanilla extract
- 2 oz chopped pecans, plus extra to garnish
- 2 oz raisins
- 45 oz water
Frosting
- 4 oz cream cheese, room temperature, diced (½ in.)
- 2 oz butter, room temperature, diced (½ in.)
- 1 oz confectioners sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Cake
1h
Pineapple Cheese Braid
3u. 30min
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1h 10 min
Apricot and Caramel Carrot Cake
3h 10min
Whole Orange Bundt Cake
1h 25 min
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Blueberry Coffee Cake
1h
Dutch Baby Pancake
20min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2h
Walnut and Chocolate Crunch Cookies
1h 15 min
Carrot Walnut Bundt Cake
1h 20 min
Aloha Carrot Cake
1h 20 min