![Buttermilk Bread Buttermilk Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35C5DD46-E0CF-4A93-89A9-6C1D2FBABB6A/Derivates/8801ccd9-df15-4de8-a071-07325250f4a6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ½ oz buttermilk
- 7 oz water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 2 ¼ tsp fresh yeast, crumbled - 1 oz unsalted butter, melted, plus extra to grease
- 17 ½ oz bread flour, plus extra to dust
- 1 tsp salt
- mixed seeds (e.g. sesame, sunflower, flaxseed), to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 212 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Sandwich Bread
3 Std.
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1 Std.
Steamed Whole Grain Bread
3ч. 25 мин.
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 Std.
White Bread Rolls
3h 30min
Walnut Fresh Cheese and Whey Soda Bread
12h 15min
Hot Cross Buns
1 godz. 55 min
Parker Rolls
2h 20min
Homemade Yogurt with Blueberry and Apple Compote
13h 40min
Plain Yogurt
14h
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min