Urządzenia i Akcesoria
鹹水雞
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 35 min
4 人份
Składniki
-
米酒10 克
-
五香粉½ 茶匙
-
鹽 (含醃料和冰塊鹽水用)5 ½ 茶匙
-
香油10 克
-
花椒粉 (opcjonalnie)½ 茶匙
-
白胡椒粉½ 茶匙
-
去骨雞腿排400 克
-
水2700 克
-
綠色花椰菜 切小朵150 克
-
冰塊300 克
-
玉米筍 對切100 克
-
新鮮黑木耳 切片(約3公分)80 克
-
蔥 切段(約3公分)15 克
-
花椒粒1 茶匙
調味料
-
蒜頭30 克
-
鹽½ 茶匙
-
水50 克
-
白胡椒粉 依個人口味調整¼ - ½ 茶匙
-
香油10 克
-
蔥 切蔥花 (裝飾用)15 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
2674.6 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1307.3 kJ /
3125.2 kcal
Tłuszcz
22.4 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
96.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
炎夏解方
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan
超市系列-雞肉
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan