Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 20 gramů čerstvého droždí
- 50 gramů másla
- 50 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru, (10g)
lub 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 130 gramů mléka
- 1 vejce
- 350 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
-
400
gramů borůvek, čerstvých
lub 400 gramů borůvkového kompotu bez šťávy
Drobenka
- 50 gramů másla
- 100 gramů polohrubé mouky
- 60 gramů krystalového cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Povidlové buchty
2h 10 min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Bublanina s meruňkami
1 godz.
Borůvkové knedlíky
1 Std. 40 Min
Vdolečky s povidly
1 godz. 30 min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Houskové knedlíky
50 min
Moravské koláče
3 godz.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 godz. 30 min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25 min
Mazanec
2 godz. 15 min
Vánočka
1 godz. 30 min