![Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3C4AA8E-1236-4D56-843F-359172FEE1DA/Derivates/c85a2b9f-d429-49b1-a284-12d0dde7e792.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spätzleteig
- 550 g Mehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g Öl
- 100 g Porree, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g durchwachsener Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 8 Wiener Würstchen
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Ofenschlupfer
1h 5min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.