Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite, la necesaria para engrasar
Masa<br>
- 20 g de levadura seca instantánea
- 105 g de leche
- 75 g de azúcar refinada
- 500 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 2 g de sal fina
- 5 g de agua de azahar
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1 limón, solamente la ralladura
- 1 mandarina, solamente la ralladura
- 100 g de mantequilla
- 75 g de cáscara de naranja cristalizada, en cubos de 3 mm (opcjonalnie)
- 1000 g de agua, para fermentar
- 1 huevo, para barnizar
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de azúcar
- 2 cucharadas de agua
<br>Decoración
- 100 g de mantequilla
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4501 kJ / 1072 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 146 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchas Gourmet
3h 15min
Rosca de Reyes
3sa
Agua de horchata
15min
Fondant
15min
Rosca de reyes
3sa
Conchas de nuez
3h 15min
Agua de Horchata
10 min
Mole Negro
2j
Pan de muerto relleno de dulce de leche
4h 15 min
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50 menit
Masa básica para tamales
1j 30 menit
Bolillos caseros
1 Std. 40 Min