Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite, la necesaria para engrasar
Masa<br>
- 20 g de levadura seca instantánea
- 105 g de leche
- 75 g de azúcar refinada
- 500 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 2 g de sal fina
- 5 g de agua de azahar
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1 limón, solamente la ralladura
- 1 mandarina, solamente la ralladura
- 100 g de mantequilla
- 75 g de cáscara de naranja cristalizada, en cubos de 3 mm (opcjonalnie)
- 1000 g de agua, para fermentar
- 1 huevo, para barnizar
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de azúcar
- 2 cucharadas de agua
<br>Decoración
- 100 g de mantequilla
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4501 kJ / 1072 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 146 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Bolillos caseros
1 godz. 40 min
Agua de Horchata
10 min.
Pan de muerto
6h
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Rosca de Reyes
3h
Atole de arroz de la esquina
35p
Ponche
40 min
Cuernitos
4h
Roles de canela
2 godz. 30 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 godz. 30 min
Nieve de frutas
10 min.