Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- neutrales Öl zum Einfetten
- 120 g Langkornreis
- 180 g Wasser
- ¼ Würfel frische Hefe (10 g)
- 1 TL brauner Zucker
- 75 g Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß)
- 15 g neutrales Öl
- 1 ½ TL Salz
Teig
- 375 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- 1 TL brauner Zucker
- 750 g Mehl
- 50 g Butter
- 2 - 3 TL Salz nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 640 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16 Std.
Weißbrot
1sa 50 dk
Schwarz-Weiß-Brot
4 Std.
Brötchen
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Sandwichtoast
18u.
Pane alla birra (Bier-Brot)
4 Std.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Milchbrötchen
4 Std.
Joghurtkruste
3 godz.
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min