Urządzenia i Akcesoria
Tiger-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
25 Scheiben
Składniki
Topping
-
neutrales Öl zum Einfetten
-
Langkornreis120 g
-
Wasser180 g
-
frische Hefe (10 g)¼ Würfel
-
brauner Zucker1 TL
-
Grieß (Weich- oder Hartweizengrieß)75 g
-
neutrales Öl15 g
-
Salz1 ½ TL
Teig
-
Wasser375 g
-
frische Hefe15 g
-
brauner Zucker1 TL
-
Mehl750 g
-
Butter50 g
-
Salz nach Geschmack2 - 3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
640 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weißbrot
1 godz. 50 min
Schwarz-Weiß-Brot
4 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Pane alla birra (Bier-Brot)
4 godz.
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.
Joghurtkruste
3 godz.
Zwiebelbrot für Fondue und Raclette
2 godz. 10 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min