Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g vegetable oil
lub olive oil -
1
garlic clove
lub 20 g brown onion, cut in wedges -
250
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
lub chicken breasts, skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 1878 kJ / 449 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 167 mg
Alternatywne przepisy
Browned Beef Strips
15min
Sautéed Bacon with Chicken Strips
15min
Bacon with chicken strips
15min
Sautéed Prawns
15min
Browned Pork Strips
15min
Browned Beef Cubes (Medium)
15min
Browned Beef Cubes (Well Done)
15min
Stir-fried Vegetable Mixture
30min
Browned beef strips
15min
Sautéed chicken cubes
15min
Browned Chicken Cubes
15min
Sautéed chicken strips
15min