Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de jamón serrano en dados
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 500 g de acelgas (en trozos de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 771 kJ / 185 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Judías verdes con tomate
45 Min
Repollo salteado
25 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 Min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Espinacas con patatas
30 min
Acelgas en adobillo
40 min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Acelgas con patatas
45 Min
Cardo a la cerveza
25 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min