Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de almendras y mousse de guayaba
- 130 g de almendras fileteadas
- 170 g de galletas María
- 120 g de mantequilla con sal, en cubos pequeños
- 21 g de grenetina en polvo
- 240 g de jugo de fruta (guayaba)
- 225 g de media crema
- 390 g de leche condensada
- 180 g de queso crema
- 500 g de guayaba, en mitades y sin semillas
- 1 cdita de esencia de vainilla
Ate de guayaba
- 7 g de grenetina en polvo
- 125 g de agua
- 100 g de jugo de naranja
- 300 g de ate de guayaba
- guayaba, fresca, en rebanadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2073.9 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 242.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorizo norteño
30min
Pay dátil y nuez
1h 10min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20min
Pan de elote
2h
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1h 30min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Salsa martajada
50min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Carlota de limón
5 godz.
Cochinita Pibil Demo
15 min
Gelatina de mazapán
2h