Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de almendras y mousse de guayaba
- 130 g de almendras fileteadas
- 170 g de galletas María
- 120 g de mantequilla con sal, en cubos pequeños
- 21 g de grenetina en polvo
- 240 g de jugo de fruta (guayaba)
- 225 g de media crema
- 390 g de leche condensada
- 180 g de queso crema
- 500 g de guayaba, en mitades y sin semillas
- 1 cdita de esencia de vainilla
Ate de guayaba
- 7 g de grenetina en polvo
- 125 g de agua
- 100 g de jugo de naranja
- 300 g de ate de guayaba
- guayaba, fresca, en rebanadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2073.9 kJ / 495.7 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 242.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30min
Salsa martajada
50min
Coyotas sonorenses (Black Diamond)
1h
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Cubiletes de queso
1h
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Carlota de limón
5h
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1h 30min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Gelatina de mazapán
2h