海產粥
TM5 TM6

海產粥

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 10 克 油
  • 15 克 薑 ,切絲
  • 800 克 海鮮高湯
  • 60 克 新鮮香菇 ,切片
  • 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切丁(約1公分)
  • ¼ - ½ 茶匙 鹽
  • 200 克 新鮮蛤蜊,刷洗乾淨 ,吐沙
  • 100 克 透抽 ,切圈
  • 100 克 冷凍蟹腳 ,退冰 (opcjonalnie)
  • 150 克 草蝦 ,去鬚腳和腸泥
  • 300 克 白米飯
  • 15 克 芹菜 ,切末
  • 1 大匙 油蔥酥 (opcjonalnie)
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2565.5 kJ / 613.8 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
85.1 g
Tłuszcz
9.9 g
Tłuszcz nasycony
358.7 g
Błonnik
4.5 g
Sód
1740.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy