Wersje kompatybilne
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cacik
- 150 g di cetrioli pelati, senza semi a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 5 foglie di menta
- 1 pizzico di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di yogurt greco
Bazlama
- 130 g di acqua
- 120 g di yogurt bianco
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di miele
- 400 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1544.2 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Pai Bao (pane asiatico)
5 godz. 30 min
Tacos de camarones
1 Std. 30 Min
Seitan e verdure in vasocottura (vegan)
1h 10 min
Focaccia con crema spalmabile all'avocado
2h 20min
Salsa selinuntina
15 Min
Ramen (vegan)
1h 50 min.
Biscottini glassati speziati (Pfeffernüsse)
2 Std. 40 Min
Pane Naan con cavolfiore speziato, salsa Feta e tahini al matcha
1 godz. 20 min
Pane Naan con cipolla e cumino
2 Std. 25 Min
Piadine burro e erbe
35 Min
Lavash (pane armeno)
1 Std. 30 Min
Pulled Pork con panini al vapore
3h