Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 500 g de leche
- 2 yemas de huevo
- 2 huevos
- 1 pellizco de canela molida
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 50 g de harina de repostería
-
4
tiras de piel de limón (solo la parte coloreada)
lub 4 tiras de piel de naranja (solo la parte coloreada)
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre rectangulares o redondas
- 3 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 7 - 8 cucharadas de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 4 - 5 cucharadas de almendra laminada
- 3 - 4 cucharadas de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 870 kJ / 207.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 97.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de vidre con almendra
2óra
Coca de cerezas
2h 20min
Coca de vidre con almendra
2 Std. 15 Min
Trinxat de col
1óra 15p
Coca de llardons d'Olot
1h 30 min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Carquinyolis
2h 40 min
Coca de Sant Joan
1óra
Coca de recapte (Cataluña)
1óra 15p
Coca dulce de anís y almendras
50min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2 Std. 15 Min
Panellets
10óra 30p