Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 30 g de vinagre de jerez
- 1000 g de riñones de ternera limpios y cortados por la mitad
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 100 g de aceite de oliva
- 500 g de cebolla en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 200 g de vino de Jerez seco
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 hojas de laurel secas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2093 kJ / 501 kcal
- Białko
- 42.57 g
- Węglowodany
- 9.15 g
- Tłuszcz
- 32.48 g
- Błonnik
- 2.28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 min
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Pollo al vino tinto (Coq au vin)
9 Std.
Judías verdes con higaditos al Pedro Ximénez
30 min
Puerros en salsa de nata con mejillones y berberechos al vapor
1h
Pulpo de montaña
2h 30 min
Riñones de ternera a la mostaza antigua
2h
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50 min
Mollejas de ternera con cebolletas
3 Std.
Rabo de ternera a la Maestranza
6h
Callos a la madrileña
1u. 50min
Callos a la asturiana
1h 20 min