Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbispüree
- 500 g Wasser
- 350 g Kürbis, in Würfeln (1 cm), siehe Tipp
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Hefeteig und Fertigstellung
- 550 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 90 g brauner Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- Milch zum Bestreichen
- 30 g Mandelstifte
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 26 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbisbrötchen
2 godz.
Süßkartoffel-Hefebrötchen
3 godz.
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1h 45min
Kürbis-Buttermilch-Biscuits
1 Std. 30 Min
Kürbisbrot
2 Std. 30 Min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 Min
Quarkbrötchen
35 Min
Norddeutsches Kürbisbrot
3 godz. 15 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Steckrübenpüree
45 Min