Bratapfel-Konfitüre

Bratapfel-Konfitüre

4.7 629 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Schraubgläser

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Mandeln, gehackt
    50 g
  • Zitronen Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält , Saft ausgepresst
    2
  • Vanilleschote in Stücken (2 cm)
    ½
  • Zimt
    1 TL
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Äpfel säuerlich, geschält, entkernt, geviertelt
    800 g
  • Apfelsaft
    100 g
  • Rosine
    60 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 2180 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 111 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...