Urządzenia i Akcesoria
Lemon and White Chocolate Cream Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
plain flour250 g
-
unsalted butter diced125 g
-
lemon finely grated zest only2
-
large egg1
-
caster sugar165 g
-
plain flour for dusting
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets80 g
-
gelatine leaf1
-
lemon juice125 g
-
medium eggs3
-
unsalted butter10 g
-
white chocolate small pieces or callets100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
2012 kJ /
60 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1 godz. 10 min
Angel Food Cake
1 godz. 10 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Individual Eton Mess Cheesecakes
3 godz. 15 min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Fondant Icing
35 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
White Chocolate Mini Cheesecakes
4 godz. 40 min
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 godz. 40 min
Cookie Dough Ice Cream Sundaes
11 godz.