Wersje kompatybilne
Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chlebové těsto
- 350 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 čajové lžičky chlebového koření, podle chuti
- 400 gramů hladké mouky
- 150 gramů žitné mouky
- 20 gramů slunečnicového oleje
Velikonoční uzené a dokončení
- 300 gramů čerstvé zeleniny do polévky (např. mrkev, celer, petržel), na kousky
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku, napůl
- 3 bobkové listy
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 jalovcové kuličky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 1200 - 1500 gramů uzeného vepřového masa
- 1400 gramů vody
- čerstvé šalvějové lístky na ozdobu
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
lub ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 50 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2048 kJ / 490 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chřestová polévka se šunkou Serrano
35 Min
Polévka Bloody Mary
Brak ocen
Badyánový likér
Brak ocen
Steaky z lososa s fazolkami a kari glazé
40 Min
Dušené vepřové maso se ciderem
1h 40min
Marcipánové půlměsíčky
45 min
Terina s kachními játry a portským vínem
Brak ocen
Švestková omáčka
43min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35min
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1 Std.
Bramborové knedlíky
50 min
Kynuté knedlíky trochu jinak
1 Std.