Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 100 g Haferflocken, feinblättrig
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei (Größe L)
- 50 - 60 g Rohrohrzucker, nach Geschmack
- 2 TL Vanillezucker
-
120
g Weizenmehl, glatt
lub Dinkelmehl, glatt - 3 TL Weinstein-Backpulver
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 200 g Himbeeren, frisch, gewaschen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 616 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ruckzuck-Muffins
30min
Haferflocken-Karotten-Busserl
55min
Apfel-Nuss-Muffins
45min
Apfel-Karotten-Dinkelweckerl
10h 30min
Gemüserisotto
35min
Rhabarberkuchen
50min
Brombeermuffins
45min
Topfenwaffeln
30min
Bananen-Haselnuss-Nougat-Brot
4 Std.
Oster-Cupcakes
1h 10min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20min
Bananennussbrot
1h 10min