![Apfelpfannkuchen vom Blech Apfelpfannkuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80C58E79-4DCA-489E-BFCD-277CE1AE6F04/Derivates/DC90264A-697E-49D3-82A5-3AF126D6F75F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 säuerliche Äpfel, in Spalten (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 200 g Milch
- 100 g Mineralwasser
- 230 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter
- ½ TL Zimt
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2284 kJ / 546 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren untereinander mit Frikadellen
1h 5 min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 Min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Reibekuchen
45 Min
Kartoffelgratin ruck-zuck
45 Min
Apfelpfannkuchen
30 min
Schmandwaffeln mit roter Grütze
30 min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Hefewaffeln
50 Min
Mandelwaffeln mit heißen Himbeeren
45 Min