Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter100 g
-
Zwieback100 g
-
Zucker25 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Apfelsaft100 g
-
Johannisbeer-Gelee100 g
-
Speisestärke2 gestr. EL
-
Grenadinesirup3 EL
-
Äpfel säuerlich, geachtelt, in Scheiben geschnitten600 g
-
Zitronensaft15 g
-
Sahne250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht25 g
-
Schmand250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
2380 kJ /
569 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Magazin 5/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Himbeer-Crunch-Creme
1 godz. 10 min
Lebkuchen-Tiramisu
2 godz. 15 min
Himbeer-Tiramisu mit weißer Schokolade
3 godz. 15 min
Apfel-Streusel-Creme
1 godz. 15 min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 godz.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Schoko-Kuss-Creme
15 min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 godz. 30 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min