Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter
- 100 g Zwieback
- 25 g Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 100 g Apfelsaft
- 100 g Johannisbeer-Gelee
- 2 gestr. EL Speisestärke
- 3 EL Grenadinesirup
- 600 g Äpfel, säuerlich, geachtelt, in Scheiben geschnitten
- 15 g Zitronensaft
- 250 g Sahne
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Holunder-Freshup
3h 10min
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4 Std. 30 Min
Birnen im Weißweinsud
35 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3 Std.
Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce
7h
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Creme
1h 15min
Himbeer-Crunch-Creme
1h 10min
Lebkuchenmousse
1h 15min
Spekulatius-Trauben-Tiramisu
1h