Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 450 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
- 200 g Milch
- 1 - 2 Äpfel, geschält, in dünnen Spalten
-
1
Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
lub 300 g Himbeeren, TK - 1 - 2 Birnen, geschält, in dünnen Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 883 kJ / 210 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschkuchen vom Blech
1h 20 min
Schneller Rüblikuchen
45 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Schoko-Reste-Kuchen
1h 10 min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Weintrauben-Muffins
30 min
Erdbeer-Streusel-Schnitten
1h 30 min
Zitronen-Gugelhupf
1h 15 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Pfirsich-Butterkuchen
2h 20min
Pfirsichkuchen vom Blech
1h 10 min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20 min