Mini Egg Cupcakes
TM6 TM5

Mini Egg Cupcakes

4.8 (42 oceny)

Składniki

Icing

  • 150 g double cream
  • 175 g cream cheese
  • 90 g icing sugar
  • 2 lemons, finely grated zest and 15 g juice
  • ¼ tsp vanilla sugar

Cupcakes

  • 100 g blanched almonds
  • 100 g carrots, cut in pieces
  • 130 g unsalted butter, soft
  • 130 g brown sugar
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 2 lemons, finely grated zest only
  • 2 medium eggs
  • 150 g plain flour
  • 1 tsp baking powder
  • 36 mini chocolate eggs

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1780 kJ / 425 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
35.5 g
Tłuszcz
29.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy