Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Icing
- 150 g double cream
- 175 g cream cheese
- 90 g icing sugar
- 2 lemons, finely grated zest and 15 g juice
- ¼ tsp vanilla sugar
Cupcakes
- 100 g blanched almonds
- 100 g carrots, cut in pieces
- 130 g unsalted butter, soft
- 130 g brown sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 2 lemons, finely grated zest only
- 2 medium eggs
- 150 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 36 mini chocolate eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1780 kJ / 425 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1h
Chocolate Dipped Shortbread Hearts
5h
Spider Web Cupcakes
1h 5min
American-style Pancakes
40 Min
Chocolate Chip Cookies
50min
Brownies
50min
Crêpes Suzette
35min
Pistachio Cupcakes
40 Min
Brain Cupcakes
1h 40 min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30 min
Berries and Cream Layer Cake
2h 15 min
Vanilla Sponge Layer Cake
2u. 35min