Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
-
1
cucchiaio di sciroppo di malto d'orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero -
15
g di lievito fresco
lub 2 cucchiaini di lievito secco (8g) - 500 g di farina di grano q.b.
- 80 g di olio extravergine di oliva q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di farina di semola di grano duro
-
1 - 2
cucchiai di semi di sesamo (opcjonalnie)
lub 1 - 2 cucchiai di semi di papavero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Succo di frutta
10p
Zucchero vanigliato
72óra
Grissini stirati
Brak ocen
Pane rustico
2h
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Sale agli aromi
10p
Pane ticinese
1h 50min
Grissini
1h 20min
Piadina romagnola
15p
Impasto per pizza
1óra