![Russischer Zupfkuchen Russischer Zupfkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F846463-AE1B-4E06-9EF8-D287CF948FD5/Derivates/07AC9205-C53B-49F1-BAB7-2EC174F349A2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 350 g Weizenmehl
- 30 g Kakaopulver
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 500 g Magerquark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Hefezopf
2h 20min
Zitronenkuchen
2 godz.
Donauwellen
2h 30min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Biskuit
1h 50min
Pizzateig
1h
Kartoffelpüree
45 min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Basic-Cheesecake
10 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min