Russischer Zupfkuchen
TM31 TM5 TM6

Russischer Zupfkuchen

4.7 (117 ocen)

Składniki

Teig

  • 200 g Butter, in Stücken
  • 150 g Zucker
  • 350 g Weizenmehl
  • 30 g Kakaopulver
  • 1 Pck. Backpulver
  • 1 Ei

Füllung und Fertigstellung

  • 180 g Butter, weich, in Stücken
  • 200 g Zucker
  • 4 Eier
  • 500 g Magerquark
  • 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Pck. Vanillepuddingpulver

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1698 kJ / 406 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy