Russischer Zupfkuchen

Russischer Zupfkuchen

4.8 158 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken
    200 g
  • Zucker
    150 g
  • Weizenmehl
    350 g
  • Kakaopulver
    30 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Ei
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    180 g
  • Zucker
    200 g
  • Eier
    4
  • Magerquark
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1698 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...