Urządzenia i Akcesoria
Zitronenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Scheiben
Składniki
-
Mehl zum Ausstreuen
-
Sonnenblumenöl zum Einfetten
-
Zitronen unbehandelt, dünn abgeschälte Schale und Saft2 - 3
-
Zucker300 g
-
Speisestärke70 g
-
Eier3
-
Milch170 g
-
Backpulver (15 g)1 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1254 kJ /
299 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelkuchen
1 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Mürbeteig, süß
1 godz. 50 min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Waffeln
20 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min