Zitronenkuchen

Zitronenkuchen

4.2 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Scheiben

Składniki

  • Mehl zum Ausstreuen
  • Sonnenblumenöl zum Einfetten
  • Zitronen unbehandelt, dünn abgeschälte Schale und Saft
    2 - 3
  • Zucker
    300 g
  • Speisestärke
    70 g
  • Eier
    3
  • Milch
    170 g
  • Backpulver (15 g)
    1 EL
  • Puderzucker zum Bestäuben
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 299 kcal / 1254 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...