Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen (300 g), altbacken, halbiert und in Scheiben (5 mm)6 - 7
-
Petersilie, frisch Blätter abgezupft5 Stängel
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten25 g
-
Milch220 g
-
Eier3
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, gemahlen2 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen2 Prisen
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
Kaiserschmarrn
35 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Kartoffelpüree
45 min
Mürbeteig
2 godz. 5 min
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25 min
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Basis-Hefeteig für süsses Gebäck
2 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Spätzle
30 min