Knoblauch-Cremesuppe

Knoblauch-Cremesuppe

4.7 362 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    4 - 6
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Weizenmehl
    50 g
  • Wasser
    1000 g
  • Hühnerbouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • Vollrahm, gekühlt
    100 g
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 935 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...