Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter, und etwas mehr zum Einfetten
-
1
TL Trockenhefe (4 g)
lub 10 g frische Hefe - 240 g Wasser
- 30 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- 500 g Weissmehl
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Toastbrot
3 Std.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Sandwichbrot
3 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Vollkornbrot mit Aufstrich und Poulet-Fleischbällchen
2 Std.
Pita Brot
2 Std.
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Ruchbrot im Brattopf
2h 25min
Grundteig für Brot
24h 30min