Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
孜然牛肉餡
- 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
- 5 克 薑
- 80 克 洋蔥 ,切丁(約1公分)
- 20 克 油
- 2 大匙 醬油
- 1 大匙 米酒
- 1 大匙 水
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 2 茶匙 孜然粉 ,依個人口味調整
- 200 克 牛肉 ,切丁(約1公分)
包子麵糰
- 60 克 水
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 20 克 糖
- 210 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ¼ 茶匙 鹽
- 70 克 牛奶
- 1 茶匙 油
蒸包子
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 104.3 kJ / 247.4 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g