Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di zucchero + 1 cucchiaio per l’impasto
- 100 g di latte
-
¼
di cubetto di lievito fresco (circa 10 g)
lub ½ bustina di lievito secco (circa 3 g) - 1 cucchiaio di zucchero
- 25 g di burro, morbido, a pezzi (2 cm)
- 200 g di farina
- ¼ di cucchiaino di sale
Ripieno
- 130 g di nocciole, intere
- 60 g di mandorle, intere
- 110 g di zucchero
- scorza di limone grattugiata finemente di ½ limone
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaio di succo di limone, preferibilmente Bio
Finitura
- 1 albume di uovo, per spennellare
- 3 cucchiai di succo di limone, preferibilmente Bio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Pane al latte
2h 20min
Pane ticinese
1 Std. 50 Min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1 Std. 30 Min
Cosce di dama
Brak ocen
Torta ai frutti rossi
1h 15min
Tortine al cioccolato e frutti rossi
4 godz. 20 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Corona dei Re Magi
2 Std. 15 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Biscotti milanesini
3 Std.