Torta Schlorzifladen

Torta Schlorzifladen

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • di farina + q.b per spianare
    250 g
  • di zucchero
    80 g
  • di burro freddo, a pezzi , + q.b per lo stampo
    150 g
  • uovo
    1
Ripieno per pan di pere
  • di pere intere, essiccate halbiert
    400 g
  • di fichi, secchi
    50 g
  • di prugne secche denocciolate
    50 g
  • di acqua heiss
    1000 g
  • di zucchero
    40 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di chiodi di garofano in polvere
    1 pizzico
  • di coriandolo, in polvere
    ½ cucchiaino
  • di anice stellato gemahlen
    ½ cucchiaino
  • di liquore Kirsch
    1 cucchiaio
Crema e finitura
  • burro
  • di panna (min. 30% di grassi)
    300 g
  • uova
    2
  • di amido di mais (maizena)
    2 cucchiai
  • di zucchero vanigliato
    1 bustina
  • di zucchero
    20 g
  • di cannella in polvere
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661 kcal / 2757 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...