Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g água
- 600 g cabeça de porco fumada (pequena) cortada em pedaços
- 120 g cebola
- 1 dente de alho
- 490 g feijão encarnado, em lata, escorrido
- 1 chouriço de carne às rodelas (100 g aprox.)
- 1 chouriço de sangue às rodelas (100 g aprox.)
- 350 g batata cortada em cubos
- 1 folha de louro seco
- 10 pés de coentro fresco, só as folhas
- sal q.b.
- 1 pitada de pimenta
- 1 farinheira (150 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1164 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pezinhos de porco de coentrada
1h 30min
Caldo verde
40min
Manteiga de alho assado
50min
Arroz Natalino
55min
Arroz doce
1h
Feijoada
1h 10min
Açorda de tomate
20min
Ponche de maçã
Brak ocen
Molho de mostarda e dill
Brak ocen
Chilli com carne
40min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40min
Arroz no vapor
25min