Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g amêijoas
- Água q.b. p/ demolhar
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 1000 g lombo de porco cortado em cubos
- 60 g massa de pimentão
- 70 g banha
- 50 g azeite
- 1 folha de louro
- 1 limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2796.3 kJ / 668.3 kcal
- Białko
- 58.1 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 2044.9 mg
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48h
Bacalhau à Brás
25 λεπτ.
Rancho
2u. 45min
Frango com molho de leitão
1ωρ.
Frango na púcara
50 λεπτ.
Moelas
7 Std.
Bacalhau à Gomes Sá
1ωρ. 30 λεπτ.
Piano com molho barbecue e arroz de feijão
1 Std. 25 Min
Arroz de pato
1h 5min
Bacalhau à moda de Braga
40 Min
Rojões com castanhas
2u. 40min
Polvo à lagareiro
1ωρ. 30 λεπτ.