Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada às rodelas
- 800 g carne de porco em cubos (rojões)
- 200 g vinho verde tinto
- 1 cravinho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2307 kJ / 552 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48j
Carne de vaca estufada com gnocchi
1h 30min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Saltear carne de porco em tiras
15min
Vitela à americana
1h 20 min
Saltear carne de porco em cubos
15min
Moelas
7 Std.
Frango de cebolada à angolana
30min
Arroz malandro de entrecosto
1h
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Carne de porco à alentejana
2h 30 min
Rojões com castanhas
2u. 40min