Urządzenia i Akcesoria
Bratapfelpunsch mit Vanille-Zimt-Sahne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 Gläser
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Zimt2 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mandeln, gehobelt50 g
-
Äpfel geviertelt2
-
Weißwein, trocken500 g
-
Apfelsaft naturtrüb500 g
-
Honig50 g
-
Zimtstange1
-
Nelken5
-
Sternanis3
-
Calvados80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Sód
42 mg
Białko
5 g
Kalorie
2489 kJ /
595 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baiser-Osternester
4h
Gewürzter Eierpunsch
4h 30min
Schoko-Chili-Eis mit Whiskey-Sirup
15h
Bananen-Daiquiri
5min
Espresso-Martini
5min
Pochierte Birnen mit Vanillesauce und Streuseln
1h
Pina Colada
2h 10min
Sommercocktail
10min
Indianer mit Schlagobers
2h 15min
Heiße Spekulatius-Schokolade mit Eierlikör
15min
Blutorangen-Apfel-Punsch
30min
Eierpunsch
20min