![Kichererbsen-Schokokuchen (zuckerfrei) Kichererbsen-Schokokuchen (zuckerfrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F544E28-8BFE-4036-B7A7-EC08111331E8/Derivates/00fa5a12-f0a6-40ea-8a0d-b59f960d4a2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
190
g Erythrit
lub 190 g Xylit - 5 Eier
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 2 Prisen Salz
- 80 g neutrales Öl
- 6 EL Kakao
- 1 TL Backpulver
- ½ TL Natron
- ¾ TL Zimt
- ¼ TL Kardamom
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 590 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Schnitten
35 min
Himbeer-Käsekuchen mit Proteinpulver
3sa 30 dk
Blumenkohl-Brownies mit Walnüssen
3h 20min
Low Carb Kokos-Pralinen
1 Std.
Apfeltarte (zuckerfrei)
1 godz. 15 min
Mohnkuchen
1 Std. 30 Min
Protein-Cookies
30 min
Kokosriegel
2 godz.
Käsekuchen mit Proteinpulver
3sa 30 dk
Dattel-Bohnen-Brownies
2 godz.
Rote-Bete-Brownies
1 Std.
Erythrit-Schoko-Aufstrich
5 Min