Urządzenia i Akcesoria
干蒸烧卖
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 个
Składniki
烧麦皮面团
-
水50 克
-
低筋面粉150 克
-
蛋黄 (约30克)2 颗
-
盐1 小撮
内馅及包制
-
新鲜香菇 切块30 克
-
鸡腿肉 去皮去骨,切块(3厘米)300 克
-
盐5 克
-
白胡椒粉 (约¼茶匙)1 克
-
虾仁,中等大小 吸干水分后,用刀背压扁,切小块300 克
-
淀粉5 克
-
糖5 克
-
麻油10 克
-
油 抹油用
-
面粉 作手粉
-
鱼籽20 克
-
水 蒸煮用500 克
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 个
Sód
87 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
219.4 kJ /
52.5 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
地道中国菜:秋天的成熟
10 Przepisów
Chiny
Chiny