Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa c/ pele
- 130 g farinha tipo 55
- 100 g manteiga à temperatura ambiente
- 35 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 337.9 kJ / 80.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Pães de leite
1h 35min
Pão com chocolate
2h
Petits Fours de amêndoa
30 Min
Piza de massa vermelha com burrata, beringela e curgete salteadas
3h 45min
Scones de queijo cheddar e azeitonas
25 Min
Bolo podre
55 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10 min
Madalenas de mel
35 Min
Bolo de castanha de caju
55 Min
Bolo de amendoim
35 Min
Bolo de sobras de marmelada
30 Min
Bolachas de aveia
20 Min