Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa das sfihas
- 90 g leite
- 35 g açúcar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 saqueta de fermento de padeiro seco (8 g aprox.) - 530 g farinha tipo 65
- 200 g água
- 30 g manteiga
- 2 c. chá de sal
Recheio das sfihas
- 250 g tomate cortado em metades
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 15 g salsa
- 400 g carne de vaca picada
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
Montagem
- Água q.b. p/ humedecer
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 829.8 kJ / 198.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 408.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coxinhas de frango sem massa
1ωρ.
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Coxinha de frango
1 godz. 45 min
Massa para coxinha
30 λεπτ.
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Bolo de pamonha doce
55 min
Empada de galinha
2 Std.
Croquetes de atum
1ωρ. 30 λεπτ.
Empanadas de atum
1ωρ.
Pão recheado com queijo mozarela
45min
Pastéis de frango e coentros
2h 50min
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1ωρ.