Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 375 g de filetes de pescado blanco, en trozos
- 1 cditas sal marina
- ¼ cditas pimienta blanca molida
- ½ cditas nuez moscada en polvo
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos
Panade
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 100 g de leche
- 50 g harina de trigo
- 1 huevo mediano
- 1 yema de huevo
- 2 de claras de huevo
- 600 g agua
Salsa
- 1 cda de fécula de maíz
- 100 g de crema (18% grasa)
- 2 echalot, en mitades
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 150 g berro
- 200 g agua
- 100 g yogur natural
- 1 cda concentrado de caldo de pollo
- ½ limón verde, solamente el jugo
- pimienta negra molida, al gusto
- berro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo de cerdo en salsa agridulce
9h 30min
Arroz al azafrán con pavo
40min
Sopa de calabaza y membrillo
1h
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Curry de pollo estilo Sri Lanka (Koththu roti)
1h 5min
Arroz Boliviano
45min
Baba ganoush
40min
Crema de zanahoria, leche de coco y curry
45min
Salsa dulce de pera, jengibre y naranja
30min
Ceviche peruano
30min
Aderezo de albahaca y fresas
5min
Chutney de mango y chile cascabel
15 Min