Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quenelles
- 375 g de filetes de pescado blanco, en trozos
- 1 cditas sal marina
- ¼ cditas pimienta blanca molida
- ½ cditas nuez moscada en polvo
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos
Panade
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 100 g de leche
- 50 g harina de trigo
- 1 huevo mediano
- 1 yema de huevo
- 2 de claras de huevo
- 600 g agua
Salsa
- 1 cda de fécula de maíz
- 100 g de crema (18% grasa)
- 2 echalot, en mitades
- 30 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 150 g berro
- 200 g agua
- 100 g yogur natural
- 1 cda concentrado de caldo de pollo
- ½ limón verde, solamente el jugo
- pimienta negra molida, al gusto
- berro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas con aderezo de ajo
1 Std. 15 Min
Sopa de cebolla
1h 10 min
Vitello Tonnato (Ternera en salsa de atún)
4 Std.
Cordero con costra a la italiana
5 Std.
Sopa fría de betabel y yogur
30 min
Sopa miso
40 min
Curry con verduras
1h 10 min
Sopa de calabaza y membrillo
1 Std.
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 Min
Pasta fresca de jitomate
No ratings
Pulpo con puré de betabel y chile manzano
2h
Sopa fría de pepino y camarones
5 Min