Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Sonnenblumenkerne
- 5 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Schalotten, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 2 Gläser getrocknete Tomaten, in Öl (à 280 g), abgetropft und 30 g Öl aufgefangen
- 1 TL brauner Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 30 g Tomatenmark
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Olivenöl zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3488 kJ / 835 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olivenpesto
15 min
Tomatenpesto
10 Min
BBQ-Sauce
1h 20 min
Hot ginger spread
25min
Frankfurter Kräuter-Pesto
10 Min
Petersilien-Pesto mit gerösteter Paprika
5min
Sesampesto
10 Min
Ein Stück Urlaub im Glas – Grüne Tapenade
10 Min
Schnelle Aioli
10 Min
Petersilie-Chili-Pesto
10 Min
Kräuter-Pesto
15 min
Tomatensuppe
45 min