Urządzenia i Akcesoria
Tomatenpaste
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
Sonnenblumenkerne60 g
-
Thymian abgezupft5 Zweige
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Schalotten klein, halbiert2
-
Knoblauchzehe klein1
-
getrocknete Tomaten, in Öl (à 280 g), abgetropft und 30 g Öl aufgefangen2 Gläser
-
brauner Zucker1 TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Paprika rosenscharf1 TL
-
Tomatenmark30 g
-
Zitrone Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Olivenöl zum Bedecken
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
11 g
Kalorie
3488 kJ /
835 kcal
Tłuszcz
67 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 6/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kräuterbutter au Café de Paris
1 Std. 10 Min
Tomatenpesto
10 Min
Paprika-Dip
50 Min
Paprika-Pesto
40 Min
Safran-Aioli
40 Min
Ein Stück Urlaub im Glas – Grüne Tapenade
10 Min
Pilz-Pesto
40 Min
Radieschen-Dip
10 Min
Rote-Linsen-Dip
40 Min
Tomaten-Ketchup
1 Std. 30 Min
Paprikabrösel
30 Min
Rotes-Pesto-Dressing zu Nudelsalat
10 Min