Mediterrane kippenpastei

Mediterrane kippenpastei

3.9 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porties

Składniki

  • Kalamata olijven, ontpit
    70 g
  • olijfolie
    30 g
  • ui in 4 gesneden
    150 g
  • teentjes knoflook
    2
  • bloem
    30 g
  • gehakte tomaten, uit blik
    400 g
  • rode paprika, geroosterd, ingemaakt
    180 g
  • paprikapoeder
    1 tl
  • kippenborst, ontveld en ontbeend in blokjes (2 cm)
    600 g
  • zout
    1 tl
  • vers gemalen peper naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • bladerdeeg (275 g)
    1 pak
  • eierdooier licht opgeklopt, om te kleuren
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 29 g
Kalorie 1612 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...