Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g blanched almonds
- 170 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 170 g unsalted butter, very soft
- 3 medium eggs
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 110 g self-raising flour
- 1 Tbsp milk
- 1 Tbsp candied lemon and orange peel, in small pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
Alternatywne przepisy
Dundee Cake
3h 10min
Chocolate Chip Cake
1h 30min
Sponge Cake
1u. 50min
Poppy Seed and Orange Cake
1h 30min
Orange Biscuits
1h
Cappuccino Cake
2h
Coffee and Walnut Cake
1h 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20 min
Orange and Marmalade Cake
1h 15 min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Victoria Sponge
1h 10 min
Carrot Cake
2h 30 min