Urządzenia i Akcesoria
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
Filling
-
strawberries hulled, halved200 g
-
Amaretto (optional)50 g
-
unsalted butter diced30 g
-
Braeburn apples peeled, cored, cut in pieces (2 cm)200 g
-
fresh blackberries (see tip)200 g
-
golden caster sugar100 g
Crumble
-
hazelnuts50 g
-
almonds50 g
-
plain flour100 g
-
rolled oats50 g
-
golden caster sugar90 g
-
unsalted butter diced100 g
Crème Anglaise
-
water1000 g
-
double cream300 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
caster sugar50 g
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
147.2 kcal /
612.8 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
12.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
71.4 mg