Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenkuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen der Form
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
-
Zucker250 g
-
Eier6
-
Mehl160 g
-
Backpulver1 Pck.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
961 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Schokoladenmuffins
45 min
Bananenkuchen
1 godz. 25 min
Nusskuchen
1 godz.
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Stracciatellakuchen
1 godz. 10 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Blitzkuchen
1 godz. 10 min
Marmor-Gugelhupf
3 godz.