Schokoladenkuchen

Schokoladenkuchen

4.3 934 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
20 Scheiben

Składniki

  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    200 g
  • Paniermehl zum Ausstreuen der Form
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    200 g
  • Zucker
    250 g
  • Eier
    6
  • Mehl
    160 g
  • Backpulver
    1 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 230 kcal / 961 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...